Een trefpunt van mensen met een brede belangstelling voor maatschappelijke en wetenschappelijke ontwikkelingen,

dat is wat het Forum voor Europese Cultuur wil zijn.

We bieden een platform voor een open en kritische gedachtewisseling over actuele vraagstukken op het gebied van wetenschap, politiek en cultuur.

Het Forum voor Europese Cultuur is een in Amsterdam gevestigde vereniging zonder partijpolitieke of levensbeschouwelijke binding.

Elk kwartaal organiseren we lezingen waarin prominente personen uit wetenschap, politiek, journalistiek, kunst en bedrijfsleven spreken over nieuwe inzichten op hun terrein. Deze voordrachten vinden plaats in de Koepelzaal van Felix Meritis in Amsterdam. Na afloop is gelegenheid tot discussie. In informele sfeer wordt de avond afgerond in het café van Felix Meritis.

Naast de reguliere lezingen is er jaarlijks een speciale lezing. De vereniging vierde in 1995 haar tienjarig bestaan met de instelling van de Sir Karl Popper Lezing.
De Sir Karl Popper Lezing vindt elk najaar plaats in de Zuilenzaal van Felix Meritis.

Verder organiseren we lees- en studiegroepen over recente, toonaangevende wetenschappelijke publicaties.

We nodigen u van harte uit om lid te worden. Het lidmaatschap geeft u vrij toegang tot de lezingen (inclusief de Sir Karl Popper Lezing) en de leeskringen.

Blijf tijdig op de hoogte van alle Forum-activiteiten en ontvang de agenda in de digitale nieuwsbrief.Het Forum Europese Cultuur wordt gesponsord door MetroStation.
MetroStation zorgt voor kwalitatief interessante bezoekers op uw website door hoge posities voor uw zoektermen in o.a. de zoekmachine Google te behalen en online advertentie campagnes te bedenken en uit te voeren.

MetroStation - Zoekmachine Marketing Specialisten